Duurzaam rijden met zelfreparerende banden

Zelfreparerende banden, wie wil dat nu niet? Een duurzame en ideale oplossing, tevens een goedkopere oplossing, aangezien u minder naar de garage hoeft. Goodyear is namelijk bezig met een nieuw concept voor banden die zichzelf kunnen repareren. Hiermee willen zij de band van de toekomst maken, naast dat elektrische en zelfrijdende auto’s de toekomst zijn. Met elektrische auto’s is er minder onderhoud, maar toch moeten deze auto’s van de toekomst nog wel naar de garage om de banden te checken. Maar daarvoor komt Goodyear nu met een oplossing, waardoor een elektrische auto met zelfreparerende banden helemaal niet meer van de weg af hoeft.

Zelf reparerende band

Hoe zien zelfreparerende banden eruit?

De banden van de toekomst hebben in hun wielas een spoel met vloeibaar biologisch materiaal. Gebaseerd op spinnenzijde, dit is een van de sterkste natuurlijke materiaal. Daarnaast is dit materiaal biologisch afbreekbaar, wat het erg duurzaam maakt. Tijdens het autorijden komt er wat van dit materiaal vrij, daarmee kunnen de banden zichzelf herstellen. Door het rijgedrag van de auto, kan het materiaal precies op een bepaald algoritme vrijkomen. Tenslotte is er nog een zeer uniek aspect aan de zelfreparerende band! Het profiel van de band kan namelijk ook aangepast worden, wanneer de bestuurder van de auto dit wil. Zo kunt u dit ook instellen aan de hand van een bepaald seizoen. Of het nu herfst of zomer is, met deze zelfreparerende banden, heeft u met het kunnen instellen van het profiel van de band ook veel minder onderhoud nodig. We zetten nogmaals de voordelen van de zelfreparerende banden op een rijtje:

  • Banden die zichzelf kunnen repareren en daardoor hoeft u minder naar de garage;
  • Biologisch vloeibaar materiaal, wat erg duurzaam is;
  • Veiliger de weg op, door het kunnen instellen van het bandprofiel.

Bovenstaande bespaart u tijd, geld en het is beter voor het milieu!

Onderhoudsloos rijden in de toekomst

Onderhoudsloos rijden komt door deze band van de toekomst wel erg dichtbij. Door dit vloeibare, afbreekbare materiaal, kunt u alle kanten op. Banden hoeven niet meer vervangen te worden. Met een (elektrische) auto kan men dan veel langer doorrijden. Goodyear is met de zelfreparerende band zeer innovatief bezig, want de verwachting is ook dat het steeds ingewikkelder wordt om bij de garage te komen in de toekomst. Mede door de opkomst van elektrische auto’s, deelauto’s en zelfrijdende auto’s.

Voorkom kosten en onnodig wachten

Natuurlijk speelt er veel omtrent innovatie en duurzaamheid, maar toch blijft een autogarage noodzakelijk. Al is het alleen maar om de (elektrische) auto te keuren. Maar er zijn tal vak zaken die, ondanks de zelfreparerende banden en het kunnen instellen van het profiel, noodzakelijk blijven. Wat dacht u bijvoorbeeld van remschijven vervangen? Of het regelen van een APK? Mocht u nog vragen hebben over dit unieke concept van Goodyear en wilt u een medewerker persoonlijk hierover spreken? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.