Waarom all season banden? Alle voor- en nadelen op een rijtje

Veilig de weg op in alle seizoenen, dat kunt u met all season banden. De vierseizoenenbanden, of all weather banden zijn ideaal wanneer u een mix wil van winterbanden en zomerbanden. Hiermee voorkomt u dat u steeds moet overstappen van winterbanden naar zomerbanden en vice versa.

Wat zijn de voordelen van all season banden?

Hebben de banden genoeg grip tijdens een extreme winter? Mag u met de all season banden in andere Europese landen rijden? Dit zijn veel voorkomende vragen omtrent all season banden. Hieronder volgen de voordelen van de vierseizoenenbanden:

M+S symbool

  • Tijdens zachte winters meer dan voldoende grip. Mocht er echt een dik pak sneeuw liggen, stap dan wel over op winterbanden. Dit is voor uw eigen veiligheid;
  • Geen banden hoeven te verwisselen. Dit scheelt u geld en voorkomt ook wachten op het verwisselen van banden. Gemak dient te mens, nietwaar?;
  • In Duitsland en Oostenrijk (als u bijvoorbeeld op wintersport gaat) kunt u ook met de all season banden de weg op, mits ze zijn voorzien van een sneewvloksymbool (M+S symbool). De volgende landen zijn met winterse omstandigheden wel uitgesloten: Kroatië, Slowakije, Italië en Tsjechië.

voor en nadelen all season banden

Naast de voordelen, wat zijn de nadelen van all season banden?

Klinken de voordelen u positief in de oren en bent u al enthousiast? Er zitten, vanzelfsprekend, ook nadelen aan de all season band. Hieronder volgt een opsomming:

  • Rijstijl aanpassen. Tijdens de zomer en winter moet u iets meer afstand houden en de snelheid aanpassen;
  • Mocht u op wintersport gaan, of we gaan een strenge winter in Nederland tegemoet, neem dan wel winterbanden in plaats van all season banden;
  • Boven de 20.000 kilometers op jaarbasis? Rijd dan met zomerbanden en winterbanden! All season banden slijten namelijk sneller;
  • Langere remweg bij hoge temperaturen. Mocht er een warme zomer zijn, dan heeft u met all season banden een langere remweg, maar ook zijn de stuurbewegingen iets minder van invloed.

Voorkom kosten en onnodig wachten

U heeft nu de voor -en nadelen gelezen, bent u nog steeds enthousiast? Wij wel! Met extremere weersomstandigheden en vele kilometers raden wij het toch aan om voor de winterband en zomerband te kiezen. Maar mocht u daar niet toebehoren en bijvoorbeeld niet op wintersport gaan, voorkom dan kosten en onnodig wachten, ga dan voor de all season banden!

Wilt u graag de banden nog extra versterkt hebben, naast de all season banden? Ga dan voor de RunFlat banden.

Toch nog meer info willen, of wilt u een professional hierover spreken? Maak een afspraak met uw autogarage in de buurt.