APK

APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de APK, wanneer en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden en het keuringsrapport.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring checken in onderstaande kenteken of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Klik hier en vul uw kenteken in en check uw APK datum.

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in onderstaand schema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden. Ook kunt u hieruit aflezen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren, of check in bovenstaande kenteken de APK datum van uw voertuig.

Voertuigsoort Datum 1ste toelating Brandstofsoort Wanneer APK keuren?
Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar​ (voor vervaldatum APK)

Als uw voertuig voor de APK is gekeurd, ontvangt u een APK-keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van het voertuig. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.

Reparatie-, afkeur-, en adviespunten

Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport.

APK keuring bij Van der Veen Autogroep

Wij verzorgen voor u een complete APK keuring. Of het nu gaat om een jonge auto of een wat oudere auto, wij maken heldere afspraken en voeren een professionele keuring uit, zodat u achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan. Maak direct een afspraak met onze werkplaats in Oosterwolde, Gorredijk of Groningen.