Remblokken vervangen

Remblokken vervangen, maar wanneer?

Een van de belangrijkste onderdelen van een auto is het remsysteem. Maar welke rol spelen de remblokken hierin en wanneer moeten remblokken vervangen worden?

Bij het remmen worden te remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Remblokken zorgen ervoor dat een auto vaart kan minderen en tot stilstand komt. Elke keer als u remt slijt er een miniem laagje van uw remblokken af, en worden ze dus steeds dunner. Door het rempedaal in te drukken verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Die oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. Die druk plant zich voort naar een wielremcilinder en daarin drukken de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan.

Als de voering de minimum dikte heeft bereikt, is het tijd de remblokken te vervangen. De duur van het vervangen kan erg variëren; afhankelijk van het gebruik en de gebruiksomstandigheden van de auto. Maakt u veel lange ritten en staat u niet elke keer bovenop de rem, dan gaan ze veel langer mee dan bij een auto die veel stadsritten of korte ritten maakt.

Versleten remblokken

Hoort u een schurend geluid tijdens het remmen? Dat kan erop duiden dat de remblokken versleten zijn. Het frictiemateriaal van de remblokken is dan volledig afgesleten en u remt met staal van de remblokken op staal van de remschijven. En daar kunnen met name de remschijven niet goed tegen. In sommige auto’s waarschuwt een lampje op het dashboard, dat er iets mis is met uw remmen.

remblokken vervangen

APK of onderhoudsbeurt

Tijdens een APK of een onderhoudsbeurt wordt de dikte van uw remblokken gemeten en gecontroleerd. Dreigen ze voor de volgende onderhoudsbeurt (vaak over een jaar) te dun te worden, dan zal hij de remblokken vervangen. Op dezelfde as (voor of achter) moeten altijd zowel links als rechts de remblokken vervangen worden. Anders krijgt u een ongelijke remwerking. De remmen van uw auto zijn namelijk essentieel om veilig door te kunnen rijden. Ook voor ander onderhoud kunt u terecht bij ons, bijvoorbeeld;

Laat uw remblokken vervangen

Brandt het lampje op uw dashboard of twijfelt u of uw remmen nog goed werken? Blijf niet te lang doorrijden en maak een afspraak bij één van onze vestigingen. Kies hieronder bij welke vestiging u het liefst langskomt om de veiligheid van uzelf en uw inzittenden te garanderen. Wij zorgen ervoor dat u weer veilig op weg kan, zonder zorgen.