Banden wisselen

Banden wisselen of vervangen

U kunt voor alle soorten banden terecht bij van der Veen Autogroep. Banden zijn er in alle soorten maten, maar welke past bij u? Onze receptionisten kunnen u adviseren welke banden het beste passen bij u en uw voertuig. Voor de meeste mensen is een band rond en zwart, maar een band is heel veel meer, en zorgt er met name voor dat u veilig van A naar B kunt. Er zijn alleen al grote verschillen tussen zomer-, all season- en winterbanden. Wilt u uw banden wisselen of vervangen? Kom dan langs bij een van onze vestigingen. Wij helpen u graag, vakkundig en snel, met het vervangen van een setje zomer- of winterbanden.

Wanneer banden vervangen?

Banden geven u grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. Na verloop van tijd kunnen banden slijten. Het is belangrijk om tijdig uw versleten banden te vervangen. Wanneer u nieuwe zomerbanden koopt, is de profieldiepte ongeveer 8 mm. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte is 1,6. Wij adviseren om uw zomerbanden te vervangen bij een profieldiepte van 3 mm of minder. Niet alleen de veiligheid, maar ook het brandstofverbruik en de geluidsproductie hangen samen met de kwaliteit van een autoband.

Wilt u nieuwe winterbanden kopen? Let dan goed op of de autobanden voorzien zijn van het M+S aanduiding of het sneeuwvlok-symbool. Voor winterbanden wordt een minimale profieldiepte van 4 mm geadviseerd omdat beneden de 4 mm de banden niet meer optimaal werken. De profieldiepte van een nieuwe winterband is vaak, net zoals de zomerband, ongeveer 8mm.

banden wisselen

Wanneer banden wisselen?

Vaak krijgen we de vraag wanneer u uw banden moet wisselen. Is het nat of koud (onder de 7 ºC) buiten? Kies dan voor winterbanden! Winterbanden zijn autobanden waarbij het profiel en de rubbersamenstelling speciaal zijn ontworpen voor het rijden bij natte en winterse weersomstandigheden. Ze geven u een sterk verbeterde grip, een kortere remweg en daardoor minder kans op ongelukken. Wij raden u over het algemeen aan om tussen oktober en maart op winterbanden te rijden en tussen april en september op zomerbanden.

Uiteraard kunt u uw banden wisselen bij van der Veen Autogroep. Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht. Toch bevelen wij u aan om ook in Nederland hier op te rijden bij temperaturen onder de 7 ºC. Omdat winterbanden een aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen (een soort zaagtandjes) in het profiel hebben, blijven ze ook bij nat en winters weer flexibel. Dit is belangrijk voor de grip op de weg en dus voor uw veiligheid. In het buitenland, bijvoorbeeld Duitsland, kunnen winterbanden in het winterseizoen zelfs verplicht zijn!

All season banden

Rijdt u alleen in Nederland en bent u niet afhankelijk van uw auto? Dan zijn all seasons een goed alternatief. De voordelen van all season banden zijn:

– U hoeft niet uw banden te wisselen
– Het hele jaar door kunt u er mee rijden
– Geschikt bij hoge en lage temperaturen
– Voldoende grip met all season banden

Mocht u nog vragen hebben over de aanschaf van banden of wilt u uw banden wisselen? Neem dan contact met een van onze vestigingen op. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor het aanschaffen van nieuwe autobanden kunt u tevens een kijkje nemen in onze bandenshop. Tevens verzorgen wij het onderhoud aan uw auto. Van het vervangen van uw remvloeistof tot een volledige grote beurt. Bij Van der Veen bent u aan het juiste adres. Meteen een afspraak maken met één van onze vestigingen?