Hoe komt die vieze aanslag op mijn auto?

Vindt u vieze aanslag op de auto, die gele of groene stof, ook zo vervelend? Het is een herkenbaar probleem, zeker nu we door de corona crisis meer thuis zijn. Daarnaast speelt de droogte mee. Maar hoe ontstaat momenteel deze vieze aanslag op de auto?

Wat is die vieze aanslag op mijn auto?

Sommigen zeggen dat het Saharazand is, maar volgens experts is dat niet het geval. De groene of gele stof die nu zichtbaar is, is afkomstig van stuifmeelkorrels van de berk. Deze berken staan nu in bloei en niet alleen in Nederland. In Duitsland staan deze berken ook in bloei, doordat het veel waait vanuit het oosten, krijgen we de stuifmeelkorrels ook vanuit Duitsland mee.

Wat zijn stuifmeelkorrels?

Stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd. Ze komen voort uit:

  • Berken;
  • Dennen;
  • Coniferen;
  • Sparren.

Met een behoorlijke wind kunnen ze honderden kilometers afleggen. Wanneer de wind gaat liggen, valt het stuifmeel naar beneden. Door het gele laagje, wordt het vaak gezien als (sahara)zand.

Wat is die vieze aanslag op mijn auto

Wat kan ik doen tegen die vieze aanslag?

De auto wassen kan nog even worden uitgesteld, aangezien het vallen van de vieze stof aanslag nog wel even kan duren. Het is wel raadzaam om de auto eenmaal per week toch schoon te maken, anders is de kans vrij groot dat de vieze aanslag er op blijft plakken. Mocht u er moeite mee hebben om het er af te krijgen, informeer dan bij ons. Neem contact op en wij kunnen u adviseren in welke sprays u bijvoorbeeld kunt gebruiken tegen de vieze aanslag. Wij hebben bijvoorbeeld ook expertise in het reinigen van inlaatkleppen en vertelden eerder al over hoe u beslagen ruiten kunt voorkomen. Naast de auto is het voor de hooikoorts patiënten ook nog even doorbijten, zij ondervinden er ook hinder van.

Toch nog meer info willen over vieze aanslag op de auto, door een professional hierover te spreken? Maak een afspraak met uw autogarage (Oosterwolde, Gorredijk en Groningen) in de buurt. Wilt u op de hoogte blijven van al het (auto)nieuws, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!